4 schoonmaaktips om uw keuken weer te laten blinken

schoonmaakKent u het gevoel dat uw keuken ook een kliederboel is nadat u een maaltijd hebt bereid? Veel mensen vinden het vreselijk om schoon te maken,  omdat het erg veel tijd in beslag neemt. Ook is het lastig te bepalen waar u moet beginnen, zeker als het ook nog zo’n zooitje is. Begint u met het aanrecht of gaat u eerst de tafel schoonmaken? In principe maakt de volgorde niet uit, want alles moet op een gegeven moment toch weer gaan glimmen. In dit artikel legt Huishoudelijkehulp.nl uit wat er nodig is om uw keuken binnen een mum van tijd weer spik en span te maken.

1.    Niet te lang wachten

Het belangrijkste bij het schoonmaken is dat u niet te lang wacht voordat u gaat beginnen. Wanneer u wel te lang wacht, dan kunnen de etensresten gaan aankoeken en dan wordt het steeds moeilijker om het schoon te maken. Wanneer u dus klaar bent eten, wacht dan niet te lang met opruimen en schoonmaken van uw keuken. Alleen waar moet u beginnen?

2.    Begin met uw pannen

Voor degenen die geen vaatwasser in huis hebben is het verstandig om te beginnen met het afwassen van de pannen. Indien uw gewone pannen hebt gebruikt, dan kunt u deze gewoon met een borstel en afwasmiddel gaan schoonmaken nadat u deze hebt laten weken. Heeft u ook koekenpannen gebruikt waar u bijvoorbeeld vlees in heeft gebakken, dan is het raadzaam om eerst het vet eruit te halen met een stuk keukenrol. Daarmee zorgt u ervoor dat u het ergste vet verdwijnt en dat uw theedoek straks niet onder de vetvlekken komt te zitten. Met het afwassen kunt u dus gewone afwasmiddel gebruiken die ervoor zorgt dat uw pannen weer gaan blinken.

3.    Gootsteen laten glimmen

Nadat u de pannen zorgvuldig hebt gereinigd, afgedroogd en hebt opgeruimd, is een volgende stap dat u de gootsteen onder handen gaat nemen. Het geheim om deze binnen de kortste schoon te krijgen is door onverdund bleekmiddel te gebruiken in plaats van schuurmiddel. Dit doet u door een klein beetje schoonmiddel in de gootsteen te spuiten en deze vervolgens met een afwasborstel te boenen. Wanneer u alles heeft gereinigd, laat u het een paar minuten intrekken, zodat alle vieze resten goed kunnen verdwijnen. Als alles is ingetrokken laat u de kraan lopen en verwijdert u de schoonmaakresten met water. Uw gootsteen blinkt als nooit tevoren!

4.    Aanrecht en tafel afnemen

Nu u de gootsteen niet meer hoeft te gebruiken, wordt het tijd om de rest af te nemen. Maak uw vaatdoek vochtig met warm water en voeg er een klein beetje afwasmiddel aan toe. Haal vervolgens uw doek over de rest van het aanrecht zodat de overige eetresten verdwijnen. Ditzelfde doet u voor de eethoek. Het belangrijkste bij het afnemen is dat u de overige kruimels verwijderd en dat alle aangekoekte kookresten worden verwijderd. Indien u dit heeft gedaan, kunt u uw keuken als proper beschouwen.

Dit vind je misschien ook leuk...