Aangenaam warm met minder energie in huis

energieDe winterperiode is lang in Nederland en in deze periode gaat ons energieverbruik sterk omhoog. Vooral bij het verwarmen van ons huis wordt er veel energie verbruikt, maar ook staan de lichten langer aan in de winter. In deze winterperiode wordt de energierekening voor de rest van het jaar bepaald. Het energiebedrijf zal namelijk de kosten voor gas en elektriciteit van de wintermaanden verspreiden over de rest van het jaar. Omdat aan het warm houden van ons huis de meeste energie verloren gaat is het slim om te kijken of we hier energie op kunnen besparen. We willen in dit artikel geen tips geven zoals trek een warme trui aan en zet de verwarming een graadje lager. In dit artikel willen we je een aantal tips geven waarbij de woning nog steeds dezelfde aangename temperatuur kan behouden, maar toch minder verbruikte energie.

Moderne zuinige ketel

Nieuwere modellen CV ketels zijn vele malen zuiniger dan de verouderde modellen. Dit komt omdat de ontwikkelingen op het gebied van CV ketels de laatste jaren enorm vooruit is gegaan. Niet alleen zijn de verwarmingsketels veel zuiniger geworden, maar deze doen ook nog makkelijker en efficiënter hun werk. Hierdoor kan de woning sneller en met minder energie opgewarmd worden. Een goede tip om minder energie te verbruiken is dan ook het plaatsen van een nieuwe moderne en zuinige CV ketel.

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kan de verwarming ingesteld worden zodat deze op bepaalde tijdstippen voor een aangename temperatuur in huis zorgt. Je kunt op de thermostaat bijvoorbeeld instellen dat wanneer je uit bed komt om naar je werk te gaan dat de temperatuur in huis een aangename 20 graden is. Doordat het opwarmen van het huis met een slimme thermostaat veel meer geleidelijk gaat wordt hierbij minder energie verbruikt. Bovendien blijft de temperatuur in huis constanter en dat is ook voor jou een stuk fijner en aangenamer.

Isoleren van de woning

Een andere goede manier om je woning te verwarmen met minder energie is door het huis beter te laten isoleren. Vooral via de ramen en het dak van het huis gaat zeer veel warmte verloren. Hierdoor wordt er ook veel energie verspild die voor een groot gedeelte bespaard had kunnen blijven als de woning beter geïsoleerd zou zijn. Door dubbelglas aan te laten brengen of een dakisolatie kan je de woning beter warm houden en hierdoor ook minder energie verbruiken.

Luchtbevochtiger

Een tip die niet veel mensen eerder gehoord zullen hebben is de woning aangenaam warm te laten aanvoelen met behulp van een luchtbevochtiger. Droge lucht voelt namelijk kouder aan dan vochtige lucht. In de winter hebben we in Nederland vaak last van een droge lucht waardoor het in huis kouder aanvoelt dan het daadwerkelijk is. Door met een luchtbevochtiger de lucht in huis de gewenste luchtvochtigheid te geven voelt het warmer aan en hoef je minder energie te verbruiken bij het opwarmen van de woning.
Met deze tips ben je in staat om je huis van een aangename en warme temperatuur te voorzien zoals je gewend bent, maar dit wel met minder energie te doen. Zo kan je dus energie besparen zonder dat je dit zelf eigenlijk door hebt. Hiervoor hoeft niet ingeleverd te worden op het comfort dat je inmiddels gewend bent.
De tips in dit artikel worden mogelijk gemaakt door: http://deloodgieterutrecht.nl

Dit vind je misschien ook leuk...