Badkamer lekkage

badkamer lekkageEen badkamer lekkage is erg vervelend. Toch is de kans groot dat hij kan ontstaan. Dit is niet vreemd omdat daar elke dag een enorme hoeveelheid water gebruikt wordt. Dingen slijten nou eenmaal dus het kan zijn dat bepaalde dingen aan het verslijten zijn. Toch kan het ook zijn dat er echt iets serieus aan de hand is en er naar de leidingen gekeken zal moet worden.

Wat het snelst gaat lekken zijn de verschillende afvoeren die in de badkamer te vinden zijn en het loslaten van kitranden. Kitranden gaan meestal maar een bepaald aantal jaren mee voordat ze los beginnen te laten. Als je vermoedt dat dit het geval is, wordt het tijd voor nieuwe kitranden in de badkamer.

Afvoeren zijn over het algemeen van PVC gemaakt die aan elkaar worden gelijmd. Als er veel warm en koud water doorheen gaat zet de pijp constant uit en krimpt deze vervolgens weer. Door dit uitzetten en krimpen kan de lijm op een gegeven moment loslaten en zullen de koppelingsstukken opnieuw gelijmd moeten worden. Dit is geen ingrijpende klus en kan zelf of door een loodgieter gedaan worden.

Lekdetectie

Het kan zijn dat er een lek op een andere plek in het huis is gekomen dan in de boven beschreven plekken. Als het lek in 1 van de vele leidingen zit kan het moeilijk worden deze te vinden zonder de hele badkamer open te breken. In dit geval moet er een specialist ingeschakeld worden op het gebied van lekdetectie.

Deze specialist heeft tegenwoordig veel geavanceerde apparatuur zoals een infraroodcamera en een sonar. Met deze apparatuur kunnen er warmteverschillen gemeten worden en kan er gericht naar het probleem worden gezocht. Er zijn zeer veel vertakkingen van de waterleiding in huis dus het lek kan zich op allerlei plaatsen bevinden. Er zal in eerste instantie in de badkamer goed gezocht worden en vanuit daar zal er verder worden gezocht.

Dit vind je misschien ook leuk...