De bureaustoel: Herman Miller Aeron

bureaustoelHet is nu al de stoel van 2019: de vernieuwde Herman Miller Aeron bureaustoel. In veel bedrijven is deze geliefde stoel al toegevoegd aan het ergonomische meubilair. Zoals de naam van de stoel al een beetje verraadt, is de stoel ontworpen door Herman Miller. Wil je weten wat er nou zo bijzonder is aan deze stoel? Lees dan snel verder.

Een gezonde stoel

Inmiddels is al een tijdje bekend dat hele dagen achter een bureau zitten niet heel goed is voor je lichaam, veel mensen hebben rugklachten. Het wordt dus steeds belangrijker dat stoelen ergonomisch zijn en aangepast kunnen worden op jouw lichaam.

De Herman Miller Aeron is zo’n ergonomische stoel. De stoel kwam in 1994 al op de markt en is na meer dan twintig jaar helemaal vernieuwd en aangepast op de nieuwste ergonomische verbeteringen. De kern van de stoel is hierin wel bewaard gebleven.

Aanpassen en ondersteunen

De Aeron speelt in op de bewegingen die jij maakt terwijl jij aan het werk bent. Ga je onbewust wat meer achterover zitten? Deze bureaustoel beweegt mee met jouw bewegingen en past zich aan, aan jouw houding.

Naast dat de stoel zich aanpast aan jouw houding, ondersteunt de stoel je ook. De stoel heeft losse kussens die je zelf in kan stellen. Hierdoor blijft je onderrug ondersteund en wordt de staande positie geïmiteerd, dit is namelijk de gezondste houding. De Aeron voorkomt dus de veelvoorkomende rugklachten.

De duurzame stoel

Naast dat de stoel ergonomisch zeer verantwoord is, is de stoel ook nog eens duurzaam. De stoel wordt op een zo schoon mogelijke manier gemaakt. Daarnaast wordt de stoel gemaakt van recyclebare materialen, dus wanneer je toe bent aan een nieuwe stoel kan je hem demonteren en recyclen. De stoel heeft ook een aantal officiële certificaten, die aantonen dat de stoel echt duurzaam is.

De prijs

De Aeronstoel is een hele goede stoel, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een nieuwe stoel kost al snel rond de duizend euro. Als je kijkt naar de levensduur en de voordelen, levert het je wel veel werkplezier op. Een goede overweging om te maken.

Veel webshops bieden de stoel aan. Als je meer wil weten over deze bureaustoel en de voordelen is het slim om eens op een webshop te kijken die de stoel aanbiedt. Een enkele webshop biedt de stoel tegen een goedkopere prijs aan.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...