De toegevoegde waarde van een tweede huis

Wie kent het niet, een druk bestaan en maar weinig tijd om met elkaar te kunnen doorbrengen. Altijd onderweg en een overvolle agenda. Het is één van de ongemakken die de moderne tijd met zich meebrengt. Ben je dan eindelijk met je familie samen dan blijkt ook de sociale planning al overvol te zijn. Het is klaarblijkelijk lastig om in je eigen huis tijd voor elkaar tijd vrij te maken.

Herken jij je in bovenstaand verhaal en wil toch echt eens verandering brengen in deze situatie dan is het overwegen van een eigen tweede woning zeker een optie die het onderzoeken waard is.
Want de kans is best aanwezig dat het mogelijk is om een recreatiewoning aan te schaffen. Het koopaanbod is dusdanig gesegmenteerd dat een eigen onderzoek zeker geen zonde van je tijd is.

Een tweede huis woning oké! Maar waar dan?

Je hebt het nodige vooronderzoek gedaan en de uitkomst is positief! Er zijn mogelijkheden om een recreatiewoning aan te schaffen. Nu je weet dat het financieel mogelijk is een buitenhuis aan te schaffen is de volgende stap te kijken wat voor type woning en misschien nog wel belangrijker in welke regio deze gelegen moet zijn.
Wat betreft de ligging is het verstandig om voor een plek te gaan die vanuit je woonplaats goed aan te reizen is. Nederland is dan vermoedelijk de beste optie maar ook buurlanden als België en bepaalde regio’s van Duitsland kunnen best in aanmerking komen.
Je hebt diverse portaalwebsites waaronder Recreatiewoning.nl waar je je perfect kunt oriënteren op het aanbod in de verschillende gebieden. Als je eenmaal je budget helder hebt en ook weet waar je tweede woning zich moet bevinden dan ben je een heel eind goed op weg.

Je mag je eigenaar noemen van een recreatiewoning, tijd om te genieten!

De kogel is door de kerk! Jullie hebben met je gezin de beschikking over een heerlijke tweede woning. Nu dit is gerealiseerd moet je met zijn allen ook afspraken maken in welke frequentie je gebruik gaat maken van je buitenhuis. Want het samenzijn daar was het uiteindelijk allemaal om begonnen.
Ga daarom eens bij elkaar zitten en maak een planning en leg op de jaarkalender een aantal perioden vast. Doe je dit tijdig dan zal je zien dat het best mogelijk is om tijd voor elkaar in te plannen en talrijke weekendjes met elkaar te kunnen doorbrengen in je eigen vakantiewoning. Je zal absoluut de meerwaarde ervaren van een extra optrekje in een andere setting. Dus ga er simpelweg voor om rust in te bouwen in je drukke bestaan!

Dit vind je misschien ook leuk...