Een nieuwe vloer? Laminaat!

laminaatWil je een nieuwe vloer in huis, voor slaapkamer, keuken, woonkamer enz. Maar is je budget beperkt? Heb je dan al nagedacht over laminaat? Laminaat is in alle kleuren en maten verkrijgbaar en is zo passend bij elke sfeer die je wilt creƫren.

Designs

Je kunt het zo gek niet verzinnen of er bestaat heden ten dagen wel laminaat in dat design. De techniek maar ook het design achter laminaat heeft de laatste tijd in een lift gezeten. Hierdoor heb je laminaat dat lijkt op een tegelvloer, marmer of een luxe houten vloer, niet van echt te onderscheiden. Maar ook steigerhoutlook of een gekke print is tegenwoordig verkrijgbaar. Dus ga je voor landelijk, modern of iets unieks het is allemaal verkrijgbaar.

Prijs, kwaliteit en gemak

Natuurlijk is een echte tegelvloer niet te vergelijken met laminaat. Maar buiten het feit dat de aanschaf een stuk goedkoper kan zijn, is een vloer van laminaat zo veel eenvoudiger gelegd dan een tegelvloer. Dus als je zelf niet het geluk hebt geboren te zijn met twee rechter handen, is laminaat evengoed zelf te leggen. Daarnaast is een vloer van laminaat nog eens vervangen. Dus als je graag een wisselt in stijl in bijv. je woonkamer, dan is laminaat ideaal. En voor ieder budget is er laminaat te vinden, je hebt de super koopjes, maar ook wat meer kwaliteitslaminaat voor een ietwat hogere prijs.

Slijtage

Een hedendaags laminaat van middelmatige kwaliteit kan er best wel een aantal jaren tegenaan. Vooral als je rekening houdt in het gebruik en regelmatig schoonmaakt met een laminaat vriendelijk schoonmaakmiddel. Om de levensduur te bevorderen kun je bijvoorbeeld viltjes onder je stoelen en tafels plaatsen. Dit helpt tegen schijfplekken. Maar ook het lopen op hakken over de vloer beperken.

Kortom, een laminaat vloer is zo slecht nog niet en biedt ruimte voor een modieuze vloer binnen een beperkt budget.

Dit vind je misschien ook leuk...