Garagepoorten zijn er in vele soorten en maten

garagepoortOver het algemeen denkt men bij een garagepoort aan de standaard garagepoort zoals velen die standaard hebben. Vaak wordt een dergelijke poort nogal saai gevonden en zijn mensen op zoek naar net iets anders, moderners of stijlvollers. Wellicht geldt dat voor u ook. Gelukkig hebben we dan goed nieuws voor u. Er zijn namelijk meerdere soorten garagepoorten. De vier soorten garagepoorten bespreken we hierna.

Kantelpoorten

Kantelpoorten zijn de welbekende garagepoorten. Het is dus het type dat uit één stuk bestaat en naar buiten toe open klapt. Hier kunt u op sommige momenten nadeel aan ondervinden. Gelukkig zijn er daarom wel vernieuwde kantelpoorten die tevens een deur bevatten, zodat niet telkens de gehele garagepoort geopend hoeft te worden.

Sectionale garagepoorten

Een sectionale garagepoort wordt gekenmerkt door het feit dat de lamellen naar boven schuiven om op die manier de garage te openen. Het belangrijkste voordeel van sectionale garagepoorten is dat ze niet naar buiten steken wanneer ze worden geopend. U denkt wellicht dat het daarom nu in de garage wat krapper is, maar dat is zeker niet het geval. Sterker nog, een sectionale poort neemt ook in de garage zelf weinig ruimte in beslag.

Schuifpoorten

De twee hiervoor genoemde garagepoorten openen zich verticaal. Voor schuifpoorten is dat echter niet het geval. Een schuifpoort beweegt zich, zoals de naam al doet vermoeden natuurlijk, langs de wand van de garage. Zeker wanneer u een verlaagd plafond heeft in uw garage is een schuifpoort de ideale oplossing. U heeft er immers geen ruimte voor nodig bij het plafond.

Rolpoorten

Ten slotte is er de rolpoort. Rolpoorten worden vaak gebruikt voor garages die het lastig maken om rails aan het plafond te bevestigen. Wat ook handig is, is dat de rolpoort netjes in de constructie van de garage kan worden verstopt. Uiteraard is dat in principe alleen mogelijk als het gaat om een nieuwbouw garage, aangezien u er niet zo snel uw woning voor zult ombouwen.

Dit vind je misschien ook leuk...