Goedkope en snelle woning met prefab woningen

prefab woningHeb je wel eens gehoord van prefab woningen? Dit fenomeen is relatief nieuw in Nederland en kenmerkt zich door snelheid bij de bouw van de woning en een relatief lage prijs voor een fraai model woning. Het grootste deel van de prefab woningen wordt voor de bouw in een fabriek geproduceerd, zodat er op de bouwplaats enkel een soort bouwpakket in elkaar hoeft te worden gezet. Het voornaamste voordeel aan deze manier van werken, is het voorkomen van vertraging door bijvoorbeeld nadelige weersomstandigheden bij de bouw van de woning. Ook is een prefab woning vaak beter geïsoleerd dan een standaardwoning en kan de marktwaarde van de woning door de jaren heen verder toenemen. Reden genoeg om de koop van een prefab woning eens te overwegen als je een nieuwe woning wilt hebben.

Hoe wordt een prefab woning gebouwd?

Bij de bouw van een prefab woning wordt op twee plekken tegelijk gewerkt, om de duur van de bouw in te korten. Enerzijds wordt er op de bouwplaats gewerkt aan het leggen van de fundering voor de prefab woning, anderzijds bouwt men in de fabriek de verschillende componenten van de prefab woning op. Wanneer de fundering ligt en de losse onderdelen klaar zijn, wordt de prefab woning als een soort bouwpakket in elkaar gezet op de fundering. Eventuele wind of regen maken hierbij niet uit, doordat de onderdelen al zo goed als volledig zijn opgebouwd in de fabriek. In zijn geheel zal een prefab woning dus sneller klaar zijn dan een traditionele woning, wat een groot voordeel is als je snel op zoek bent naar een nieuwe woning.

Zelf de afwerking van een prefab woning kiezen

Het fraaie aan het concept van prefab woningen is dat je zelf kunt bepalen hoe je de woning af wilt werken. Hier bestaat vaak enige onduidelijkheid over, omdat mensen enkel nadenken over de basis van de prefab woningen. Het klopt natuurlijk dat deze basis gelijk is bij meerdere prefab woningen in een wijk, maar door de eigen afwerking kun je je woning uniek maken en een eigen karakter en stijl geven. Zo sluit de woning straks perfect aan bij je wensen en smaak! Voorbeelden van manieren waarop je de afwerking zelf kunt bepalen zijn bijvoorbeeld de kleur en het materiaal van je kozijnen en deuren, de plekken voor stopcontacten en aansluitingen van de verlichting, enzovoorts.

Prijs van een prefab woning

De prefab woning prijs is niet vaststaand, doordat iedereen zijn of haar woning een eigen identiteit geeft met de zelf gekozen afwerking. Voor een goed overzicht van de kosten en mogelijkheden in deze afwerkingen kun je een adviesgesprek aanvragen met een specialist op het gebied van prefab woningen. Vaak ligt de gemiddelde prijs voor een redelijke woning op zo’n €180.000, wat in veel gevallen lager is dan de prijs voor een gelijksoortige traditionele woning. Zo is de prijs voor een prefab woning gunstiger, wordt de woning over het algemeen sneller opgeleverd en kun je het toch een eigen stijl geven door de zelfgekozen afwerking.

Als u een woning gaat bouwen of een aanbouw gaat plaatsen, dan kunt u eventueel kiezen voor prefab houtskeletbouw. Het is goedkoper dan beton en net zo degelijk. Het is een slim alternatief om te besparen op de kosten van de bouw. Uw eigen woning was eerst misschien onmogelijk en wordt nu ineens mogelijk door deze kosten besparing. Echter kan het bouwen met hout soms nog duur uitvallen door het aantal ervaren timmermannen die u nodig heeft. Een oplossing om te besparen en een stuk voordeliger uit te zijn dan met beton is een prefab houtskeletbouw. Het complete skelet wordt hierbij in een fabriek gebouwd.

Dit vind je misschien ook leuk...