Hoe onderhoud je een loungeset?

loungesetZeker nu de herfst weer is begonnen, dien je luxe tuinmeubelen als bijvoorbeeld loungesets te beschermen tegen het weer. Dat doe je door ze het juiste onderhoud te geven. We helpen je in dit artikel op weg.

De meeste loungesets worden tegenwoordig gevlochten van wicker: een draad van kunststof. Hoewel wicker van zichzelf al zeer onderhoudsvriendelijk is, is het verstandig om het vlechtwerk zo nu en dan een goede onderhoudsbeurt te geven. Daarvoor geven we je drie tips.

Tip #1: reinig met een sopje van niet schuimende zeep

Zeker buiten de zomer om is het onvermijdelijk dat er vuil terecht komt tussen het vlechtwerk. Gelukkig is dit vuil eenvoudig te verwijderen. Gebruik hiervoor een sopje van zeep en een zachte borstel. Let er wel op dat je niet schuimende zeep gebruikt, aangezien er anders zeepresten achter kunnen blijven in het wicker. Nadat je de loungeset goed hebt ingesopt, kun je hem afspoelen met de tuinslang. Doe dit met regelmaat, zodat vuil niet de kans krijgt om zich aan je loungeset te hechten.

Tip #2: geef je set een nieuwe beschermlaag

Wicker mag dan onderhoudsvriendelijk zijn, toch doe je er goed aan om het vlechtwerk zo nu en dan een nieuwe beschermlaag te geven. Reinig hiervoor de loungeset eerst met een vlechtwerkreiniger. Is de loungeset helemaal schoon? Behandel hem dan met een vlechtwerkbeschermer.

Tip #3: gebruik een afdekhoes

Voorkomen is beter dan genezen. Om je loungeset schoon te houden, zijn er speciale afdekhoezen verkrijgbaar die je loungeset optimaal beschermen tegen weersinvloeden. Met name de hoezen van Aerocover zijn hiervoor geschikt. Deze zijn waterafstotend, zodat regenwater er niet in kan lopen. Door een speciaal membraan aan de binnenkant van de hoes kan water er wel uit. Door temperatuurverschillen is het onvermijdelijk dat er condens ontstaat onder de hoes. Het membraan laat dit verdwijnen.

Dit vind je misschien ook leuk...