Houten tuinpoorten

houten tuinpoortSamenhorend met uw omheining kan het erg handig zijn een tuinpoort in te voegen. Als u kleine kinderen of loslopende huisdieren hebt, dan bent u geruster met een afgesloten tuin, terwijl er nog steeds een doorgang is. Indien u een kastanje omheining heeft, kiest u nooit verkeerd met een kastanjehouten tuinpoort. Dit geldt uiteraard ook voor alle andere houtsoorten. Indien u een natuurlijke omheining heeft, zoals een haag of losse struiken, dan kunt u alle kanten uit.

Kastanje tuinpoort

Wanneer u een kastanje afsluiting plaatst kan u er ook een kastanje poort aan toevoegen om een doorgang te creëren tussen uw omheining. Deze passen perfect bij uw kastanje hekwerk en zo vormt alles een mooi geheel. Kastanjehout is ook zeer stevig omdat het van nature veel looizuur bevat, waardoor het bestand is tegen vocht en schimmels. Bovendien is dit looizuur niet aangenaam voor dieren dus laten ze het hout met rust. Qua kostprijs ligt kastanjehout in een middelmatige prijscategorie.

Douglas tuinpoort

Douglas is ook erg interessant voor je tuinafsluitingen en -poorten, aangezien het een betaalbare en erg veelzijdige houtsoort is. Na blootstelling aan uv licht krijgt het een mooie patina grijze kleur. Douglas wordt ook wel larix genoemd en is één van de populairdere houtsoorten voor tuinpoorten en afsluitingen. Douglas is iets goedkoper dan kastanjehout en is daarom erg vaak gebruikt voor grote oppervlakken.

Mix and match

Wilt u toch meerdere houtsoorten combineren met elkaar? Houd dan zeker rekening met de kleur die het hout zal krijgen na blootstelling aan het zonlicht. De meeste houtsoorten vergrijzen op een andere manier, en u wilt geen grijs- en bruintinten die tegen elkaar afsteken.
Houd de kleurenmix binnen de perken, maar durf toch te variëren. Als de twee houtsoorten teveel op elkaar lijken, maar toch niet hetzelfde zijn, lijkt het een onbedoelde fout. Let er vooral op dat de verschillende houtsoorten elkaar aanvullen in harmonie, ga voor verschillende kleuren en texturen en heb aandacht voor het geheel.<

Dit vind je misschien ook leuk...