Investeren in je badkamer? Woningwaarde stijgt

badkamersInvesteren in je badkamer loont de moeite. Een woning met een moderne, nette badkamer verkoopt sneller en levert een hogere prijs op. De woningwaarde stijgt er door, mits de badkamer goed is geïnstalleerd en op hoog niveau is afgewerkt. Wie wil investeren in de badkamer heeft verschillende mogelijkheden. Je kunt het sanitair vervangen en daarbij kiezen voor eigentijdse materialen. Denk aan waskommen van glas, een vrijstaand bad van mineraalmarmer of een hoogglans badkamerkast. Allemaal mooi, strak, en daarmee toch wel een beetje de norm voor de badkamer van nu.

Vloertegels

Een investering die iets verder gaat, is het leggen van vloertegels. Niet dat tegels perse duur zijn, maar het is wel een behoorlijke ingreep. De badkamer moet helemaal leeg, en waarschijnlijk plaats je de oude onderdelen niet terug. Met het leggen van vloertegels en daarbij het vervangen van je oude sanitair, kun je wel spreken van een complete renovatie. Vloertegels zijn een hele goede keuze in de badkamer. Ze geven je badkamer een mooie ruime uitstraling. Tegels zijn hygiënisch, strak, duurzaam: perfect om in te investeren dus. Bovendien kun je onder de vloertegels heel goed vloerverwarming aanleggen. Een heerlijke, behaaglijke manier van verwarmen in een ruimte waar je vaak op blote voeten loopt.
De tegelvloer komt nog mooier uit als je daarbij kiest voor een zwevend toilet, een inloopdouche en hangende badmeubels zoals een onderkast voor een waskom of wastafel, en een badkamerkast. De vloertegels lopen dan helemaal door.

Creëer ruimte in de badkamer

Is je badkamer nogal krap bemeten, let er dan bij de verbouwing op dat je de ruimte optisch groter laat lijken. Daar zijn allerlei manieren voor. Kies bijvoorbeeld voor lichte kleuren. Sanitair wordt tegenwoordig standaard in wit geleverd. Zet die kleur door in de wand- en vloertegels, en in het meubilair. Ga je voor een hoogglans afwerking, dan versterk je het ruimtelijke effect nog eens doordat het licht wordt weerkaatst. Houdt de vloer zoveel mogelijk vrij en kies ervoor om hem met vloertegels in een groot formaat te betegelen. Hoe minder voegen, hoe groter de ruimte lijkt. Dit geldt ook voor wandtegels. Eigenlijk is alleen voor een inbouw- of vrijstaand bad vloeroppervlak nodig. Voor de overige onderdelen kun je kiezen voor zwevend of hangend. Een radiator is niet meer nodig als je vloerverwarming onder de vloertegels hebt gelegd. Een inloopdouche is echt een must als je voor ruimte gaat. Met een glazen wand of deur kun je er toch voor zorgen dat het water niet van het douchegedeelte naar de rest van de badkamervloer loopt.

Investeer in wellness

Houd je van luxe in je badkamer? Dan ben je niet de enige! Een luxe uitstraling bereik je met het installeren van een whirlpool, infrarood sauna of stoomcabine in je badkamer. Wellness dus! Je eigen spa in je eigen huis! Dat zal de waarde van je woning onmiddellijk laten stijgen.
Eigenlijk is het mooie van investeren in je badkamer dat je twee vliegen in één klap slaat. Punt 1 is dat de woningwaarde stijgt. Maar punt 2 is ook heel belangrijk en prettig: je kunt zelf voorlopig genieten van die prachtige nieuwe badkamer.

Kom langs!

We nodigen je graag uit voor een bezoek aan de showroom van Sanitairtotaal. Daar vind je alles voor badkamers. Je kunt er onze collectie bekijken en inspiratie opdoen. We adviseren je graag als je van plan bent om in je badkamer te investeren. Neem een plattegrondje van de ruimte mee, dan bekijken we samen de mogelijkheden.