Kinderen in de tuin

Ook voor kinderen is de tuin een uitstekende speelplaats. Maar er dus samen een heerlijke ruimte van waar jouw kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Wij geven alvast 10 leuke tips voor je eigen kindvriendelijke tuin te creëren.

Betrek je kind bij het tuinieren

Kinderen vinden tuinieren hartstikke leuk en spannend. Daarnaast is het ook nog eens heel erg leerzaam en goed voor de band. Is jouw kind al een jaar of zes? Ga dan lenner aan de slag. Geef ze bijvoorbeeld een eigen plekje waar ze bijvoorbeeld zonnebloemzaadjes mogen zaaien.

Schommel of kinderspeelhuisje?

Kinderen zijn helemaal weg van schommelen. Of vindt jouw kind een kinderspeelhuisje helemaal het einde? Ieder kind moet zich kunnen uitleven en dat hoef helemaal niet veel werk te zijn. Zorg er natuurlijk wel voor dat als je een schommel plaatst, deze goed verankert is.

Een veilige ondergrond

Een veilige en vooral fijna ondergrond is echt een aanrader wanneer je een kindervriedelijke tuin wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan een grasmat waar kinderen altijd naar hartelust op spelen. Een andere mogelijkheid zijn rubberen tegels die overigens veel worden toegepast. Een harde ondergrond moet natuurlijk altijd voorkomen worden. Maak het dus aangenaam.

Kleine kunstenaars

Wegens de hardheid van het materiaal behoren tegels niet echt tot de onderdelen van een kindvriendelijke tuin. Toch kunnen ze heel leuk zijn om een mooie krijttekening op te maken.

Kies voor gras

Een grasveld is prefect als speelgazon. Kies daarom voor graszaad, dit is extra sterk en kan zeker tegen een stootje.

Heb je al een zandbak?

Kinderen zijn altijd uren zoet in de zandbak. Dek hem in ieder ’s avonds wel af anders komen de buurtkatten op bezoek.

 

De vijver moet nog even wachten

Een vijver is erg leuk, maar gevaarlijk voor kinderen. Wacht tot ze flink wat groter zijn want ook ondiep waterkan noodlottig aflopen.

 

Overweeg een trampoline

De laatste jaren is een trampoline uiterst populair geworden. Maak hen natuurlijk wel veilig door een net eromheen te plaatsen. Er zijn diverse trampoline merken zoals Etan trampoline, Berg trampoline en vele anderen.  Daarnaast heb je diverse vormen: een ronde trampoline, ovaal en rechthoekig.

 

Voorkom giftige planten

Zorg ervoor dat er geen giftige planten in de tuin aanwezig zijn. De groenspecialsten in de winkel weten hier wel meer over te vertellen.

 

Nog even geen bloembakken en etagères

Ze zijn erg leuk, dat is waar, maar wel eens erbij stilgestaan dat het leuke opstapjes zijn?

Dit vind je misschien ook leuk...