Kinderkamer of Babykamer inrichten

sketch inc. nesting dolls prinsessenEen klus die herhaaldelijk terugkomt in je huis is het inrichten en decoreren van de slaapkamers van de kinderen. Het begint uiteraard bij de babykamer. Zodra je de eerste keer zwanger bent komt er een hoop op je af. Veel moet er geregeld worden en er moet vooral ook veel worden aangeschaft voor de baby die onderweg is. Het is hiervoor goed om van te voren na te denken hoe lang je wilt dat meubels mee gaan. Ga je voor duurzaam is het handig om kwalitatief goede meubels te kopen.

Denk bij het inrichten van de babykamer goed na hoe lang je wilt dat de meubels mee gaan. Het is leuk om een mooi wiegje te kopen, maar bedenk hierbij dat het kindje hier maar ongeveer 6 maanden in kan liggen. Heb je ruimte om het wiegje op te slaan, voor een eventueel volgend kindje? Of wil je het graag bewaren als familie wieg? Nee, dan is het wellicht ook handig om eens te kijken om een wiegje te huren, lenen of tweedehands te kopen op marktplaats.

Natuurlijk kun je ook ervoor kiezen om je baby direct in een ledikantje te laten slapen. Handig want zo’n bedje is vaak tot junior bed om te bouwen en zo kan het bed direct een aantal jaren mee. En zo kan een commode bijvoorbeeld later ook dienst doen als ladekast in de kinderkamer van een ouder kind. Het gaat zo wat langer mee. De muren kun je in een kleur verven en voorzien van herplakbare muurstickers. Zo kies een poosje later makkelijk voor een nieuwe look.

Inrichting & aankleding kinderkamer

Ook op het gebied van decoratie is er enorm veel verkrijgbaar voor kinderen, zowel voor jongens als meisjes kamers wordt het assortiment steeds groter. Stoere robuuste accessoires van metaal voor jongens als gezellige posters voor in de babykamer. Maar ook de ouderwetste babushka poppetjes zijn weer terug te vinden voor de kinderkamer. Bijvoorbeeld de hippe sketch inc. Nesting dolls prinsessen. Prachtig vormgegeven houten babushka poppen die leuk zijn ter decoratie. Gehaakte vloerkleden en ook ouderwetse schoolbankjes vind je terug om leuk in de kinderkamer te zetten. Kijk eens goed rond voor inspiratie op Pinterest en bij de diverse webshops met kinder assortiment. Het hoeft niet altijd roze en blauw te zijn en ook Disney kan met gemak uit de kinderkamer verbannen te worden.

Is jouw jongen gek van auto’s? Ga eens goed rondkijken, want Cars is het niet het enige merk dat leuke accessoires bied van auto’s. Er is ook mooi behang te krijgen met auto’s erop in subtielere vorm of wellicht vind je het leuk om een kamer met ouderwetse volkswagen busjes te maken.

Kinderkamer door de jaren heen

Van babykamer tot kinderkamer zullen er in het leven van je kind ongeveer 4-5 momenten komen dat de slaapkamer van je kind of kinderen toe is aan een nieuwe inrichting of kleur. Van babykamer als begin tot Dreumes/Kleuter als tweede, dan weer als ze ongeveer rond de 7-8 jaar zijn. Het moment dat ze tiener worden en naar de middelbare school gaan. En wellicht als ze studeren en nog thuis wonen. Is het weer tijd voor een nieuwe inrichting.

Dit vind je misschien ook leuk...