Laat uw woning beveiligen door een slotenmaker

slotenmakerJaarlijks worden er enkele honderden woninginbraken gepleegd in Nederland en Belgiƫ, daarbij is er een trend gaande waarbij inbrekers steeds gewelddadiger te werk gaan. U moet er toch niet aan denken, dat u een deel van uw inboedel kwijtraakt, of dat u en uw kinderen in een gevaarlijke situatie terechtkomen tijdens een inbraak? Niet alleen kunt u hierbij waardevolle en dierbare voorwerpen verliezen, ook kunt u zelf lichamelijke schade oplopen. Om dit alles te voorkomen is het raadzaam uw woning te laten beveiligen door een erkende slotenmaker bij u in de buurt. Een slotenmaker kan u tevens adviseren over de mogelijkheden tot het installeren van inbraakpreventie in uw huis.

Begin met de juiste sloten

Een goede beveiliging begint met het installeren van de juiste sloten in uw woningdeuren. In veel huishoudens wordt momenteel al gebruik gemaakt van zogenaamde tweepuntsloten, een soort cilindersloten. Het kan echter nog veiliger door over te stappen op driepuntsloten, die op drie punten met de deurpost verbonden zijn. Driepuntsloten moeten daardoor op drie punten geforceerd worden om de deur te kunnen openen. Dit kost een inbreker dermate veel tijd, dat de kans om betrapt te worden behoorlijk groot is. Een inbreker wil dit logischerwijs voorkomen en zal uw woning dan ook liever links laten liggen.

Naast de juiste sloten voor uw woningdeuren is het belangrijk om ook voor uw ramen te kiezen voor de goede sloten. Voor ramen worden over het algemeen bijzetsloten gebruikt, in de vorm van insteek- en oplegsloten. De insteeksloten zijn te vergelijken met de cilindersloten uit uw deuren, alleen dan in een versimpelde vorm. De insteeksloten zitten namelijk maar op een punt met het raamkozijn verbonden. Helaas kan een slotenmaker de insteeksloten niet altijd plaatsen, omdat het afhankelijk is van de dikte van uw raamkozijnen en de manier waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) of het slot past. De oplegsloten vormen in dit geval een goede oplossing.

Meer veiligheid met inbraakpreventieapparatuur

Om uw woning nog beter te beveiligen kunt u ervoor kiezen om naast de sloten ook inbraakpreventieapparatuur aan te laten brengen door een slotenmaker. Voorbeelden van inbraakpreventie zijn een bewegingssensor in uw kamers, magneetcontacten op de deuren en ramen van uw woning of een elektronische camera in en rondom uw huis. Wanneer er iets opvallends wordt gedetecteerd, zal het alarm in uw woning afgaan! Dit schrikt inbrekers af, waardoor deze uw woning snel zullen verlaten. Klik hier voor meer nuttige informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...