Lekkages opsporen

lekkageLekkages vormen om verscheidene redenen een grote ergernis voor veel woningbezitters. Zo is het bijvoorbeeld erg lastig om de bron van een lekkage te vinden, evenals dat een lekkage een uiterst vervelende waterschade met zich mee kan brengen. Het kan behoorlijk lastig zijn om deze waterschade te herstellen, zeker als een lekkage niet direct wordt opgemerkt. Heeft u zelf last van een lekkage in huis? Laat uw lekkage verhelpen door een erkende loodgieter bij u in de buurt, zodat de kans op waterschade in uw woning verkleind wordt.

Verschillende soorten lekkages

Het vervelende aan lekkages is dat ze overal kunnen ontstaan, denk bijvoorbeeld aan uw dak, rond leidingen onder uw vloeren of bij de afvoer van uw toilet of douche. Dit maakt het des te lastiger om lekkages tijdig op te merken en te verhelpen, om waterschade tegen te gaan. Zeker een lekkage onder uw vloer is vrijwel niet met het blote oog op te merken, waardoor het sterk aan te raden is om een loodgieter eens in de zoveel tijd naar de staat van uw leidingen te laten kijken. Dit geldt ook voor een lekkage onder uw dak, welke kan ontstaan na een hevige storm of een warme zomer waarbij scheurtjes en barstjes in uw dakbedekking ontstaan. Een dakdekker kan uw dakbedekking controleren op beschadigingen, zodat dit tijdig voor u hersteld kan worden.

Een lekkage rond de afvoer van een toilet of douche ontstaat over het algemeen als gevolg van slijtage aan de afvoer, of na het installeren van het sanitair in de badkamer. Wanneer het sanitair niet op een juiste manier wordt aangesloten, kan er speling ontstaan tussen de aansluiting op het sanitair en de afvoer zelf. Het water sijpelt in dit geval langzaam tussen de aansluiting en afvoer naar buiten, vaak achter een muur of onder de vloer. Ook deze vorm van een lekkage kan dus zeer lastig op te merken zijn, als u uw leidingen en afvoer niet laat controleren. Door het sanitair te laten installeren door een erkende loodgieter, wordt de kans op een lekkage kleiner.

Een lekkage verhelpen

Afhankelijk van het type lekkage waar u mee te maken heeft, zal er gezocht worden naar een passende oplossing. In het geval van een versleten afvoer of leiding, kan het voldoende zijn om uw leiding of afvoer te voorzien van een rubberen ringetje of bijvoorbeeld een stevig type tape. U kunt dit zelf proberen te repareren, maar ook laten doen door Ossloodgieter.nl. Het voordeel van een loodgieter, is dat deze veel ervaring heeft met het herstellen van een lekkage, waardoor de kans op nieuwe complicaties verkleind wordt.

Grotere lekkages, bijvoorbeeld als gevolg van barstjes of spleten in de dakbedekking, zijn lastiger te verhelpen. In het ergste geval moet een deel van de dakbedekking vervangen worden! Het is hierbij belangrijk om ook te kijken naar de staat van het houtwerk van uw dak, om schimmelplekken te voorkomen. Dergelijke schimmelplekken kunnen ook op de muren en plafonds van uw woning ontstaan, als het vocht in het beton trekt.

Dit vind je misschien ook leuk...