Moderniseer je bodem met kruipruimte isolatie

kruipruimte isolatieHeel erg lang geleden werden huizen neergezet om de mens te beschutten tegen klimaat en natuur. Een huis was bedoeld om je warm en droog te houden door de meest extreme weersomstandigheden heen en het was een bonus als het huis nog een behoorlijke tijd stond ook. Pas veel later werd het ook belangrijk dat er voldoende ventilatie in huis kwam. Zo ontstond een inmiddels behoorlijk achterhaald idee: de kruipruimte.

Lucht in je huis

Moderne materialen en vormgeving van elementen is zo gemaakt, dat je huis ook zonder toevoegingen als loze ruimte kan ademen. Daarom wordt de kruipruimte de laatste jaren ook voornamelijk gebruikt om makkelijk elektriciteits- en waterleidingen om te leggen. Voor een goede isolatie van je woning is het dus ook mogelijk om de kruipruimte op te vullen met kruipruimte isolatie. Als je rekening houdt met een paar dingen kan dat probleemloos.

Ademend materiaal

De kruipruimte vullen met zand of iets soortgelijks is mogelijk en zal zeker een isolerende werking hebben. Probleem hierbij is dat zulke materialen over het algemeen niet ademen en dus vocht vast houden. Dit resulteert in schimmelvorming en een muffe lucht in huis. Om dat te voorkomen kun je bij het opvullen van je kruipruimte dus beter kiezen voor isolatieparels. Die zijn schimmel- en vochtwerend.

PUR

Ook voor de kruipruimte isoleren zijn oplossingen te bedenken met het isolatiemateriaal bij uitstek: Polyurethaan schuim. Bij een groter budget kun je dit spul gebruiken om je hele kruipruimte te vullen, maar als je dit niet wilt zijn er ook mogelijkheden om met een tweecomponenten variant de wanden, vloer en bovenkant van je kruipruimte van materiaal te voorzien. Waar je ook voor kiest, met PUR schuim kun je behoorlijk zeker zijn van een goede oplossing.

Dit vind je misschien ook leuk...