Nachtsloten en Huisbeveiliging

slotenmakerIk geloof dat de sleutel tot een goede beveiliging van de voordeur van een huis in de handen van het nachtslot ligt. Veel standaard deursloten hebben slechts een zeer lage beveiligingsgraad. Ironisch genoeg zijn deze deursloten met een lage beveiligingsgraad dezelfde sloten die over het hele land in de huizen geïnstalleerd worden. Naar mate van tijd kan een standaard deurslot verslijten waardoor het vervangen dient te worden. Met alle verschillende merken en keuzes kan het moeilijk zijn om een nachtslot te vinden dat aan al je noden, zowel op vlak van veiligheid als op vlak van budget, voldoet. De onderstaande informatie zal je uitleg geven over de verschillende soorten nachtsloten alsook de grootste voor- en nadelen van elk van deze keuzes oplijsten. Hierdoor kan jij een weloverwogen beslissing maken over het nachtslot dat het best past bij jou.

Eerst en vooral hebben we het enkelvoudige cilinder nachtslot. Enkelvoudige cilinder nachtsloten hebben slechts een sleutelcilinder aan één kant van het slot. Aan de andere kant is er een klink. Een voordeel van een enkelvoudige cilinder nachtslot is het feit dat je ze van binnenuit kan openen zonder een sleutel. Een mogelijk nadeel van het installeren van een enkelvoudige cilinder nachtslot is dat als er dichtbij het slot een raam of glas geïnstalleerd is en dat gebroken wordt, een inbreker het glas kan breken en daarna door het gebroken glas kan gaan om het nachtslot te openen.

Hierna komt het dubbele cilinder nachtslot. DCB’s hebben een cilinder met sleutel aan beide kanten van het slot. Dubbele nachtsloten hebben GEEN klink! Je MOET een sleutel hebben om het te openen. Het feit dat je een sleutel moet hebben op elke kant te openen zorgen ervoor dat DCB’s veiliger zijn dan enkelvoudige cilinder nachtsloten. Elk huis met kinderen die een wandelingetje kunnen gaan maken moeten een dubbel cilinder nachtslot in het achterhoofd houden omdat je je dan geen zorgen hoeft te maken als je “avontuurlijke jongeren” uit het huis kruipen. Dubbele cilinders vormen wel een groot probleem in noodsituaties omdat een persoon zonder sleutel niet veilig naar buiten kan gaan.

Het laatste nachtslot waar we onze mening over geven is het sleutelloze toegang nachtslot. Er zijn een paar verschillende soorten sleutelloze toegang nachtsloten op de markt de dag van vandaag. Er zijn sleutelloze toegang nachtsloten die via afstandsbediening, alfanumerieke toetsenborden en zelfs vingerafdruklezers werken. Veel klanten vinden dat het enige jammere minpunt aan sleutelloze toegang nachtsloten het stevige prijskaartje dat erbij komt kijken.

Voor meer informatie over nachtslot, bezoek https://slotenmaker.mobi/den-haag

Dit vind je misschien ook leuk...