Natuurvriendelijk & snel mollen verjagen? Lees onze tips

mollen verjagenHeb je mollen in je tuin, dan is dit erg vervelend. Mollen planten zich niet alleen snel voort maar zorgen er ook voor dat je prachtige gazon er al snel niet meer zo mooi uit ziet. Heb jij last van mollen in je tuin en wil je op natuurvriendelijke manier snel van deze mollen af zijn? Lees dan in dit artikel op welke drie manieren je de mollen in dit geval kunt bestrijden.

Manier #1: mollen vangen met een mollenkooi

Een mollenkooi is een koker waar de mollen wel in kunnen komen, maar waar ze vervolgens niet meer uit kunnen. Vind je het belangrijk dat de mollen niet dood gaan door het mollen verdrijven, dan kun je de mollen op deze manier vangen en vervolgens ergens anders vrijlaten. Let wel goed op dat je de mollen ver van je tuin bevrijdt uit hun kooi, anders krijg je de mollen in de tuin gewoon weer terug.

Manier #2: mollen verjagen met mollen carbid

Mollen hebben een sterk reukorgaan en vinden lang niet alle geuren even lekker. Een geur die mollen echt verschrikkelijk vinden, is de geur van zogeheten mollen carbid. Door mollen carbid in je tuin te verspreiden, kun je eenvoudig mollen verjagen.  De geur die het carbid verspreidt, jaagt de mollen namelijk snel weg en zorgt ervoor dat de mollen niet meer terug zullen komen. Bijkomend voordeel: ook woelmuizen vinden de geur van carbid niet prettig en zullen verdwijnen als je dit in de tuin verspreidt.

Manier #3: mollen verdrijven met geluid

Een andere manier om mollen te verdrijven, is door de mollen in de tuin weg te jagen met geluid. Mollen vinden de geur van carbid niet prettig, maar ze houden ook niet van hard geluid. Door een lege, glazen fles in de grond te graven en met de bovenkant boven de grond uit te laten steken, waait de wind in de fles en dit geluid gaat door het hele gangenstelsel van de mollen heen. Een goede methode voor mollen verdrijven. Daarnaast zijn er ook mollen bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar  die trillingen veroorzaken die de mollen niet prettig vinden.

Dit vind je misschien ook leuk...