Waarom energie vergelijken altijd loont

EnergieEnergie vergelijken, u heeft er vast wel eens over gehoord. Misschien bent u al wel eens overgestapt of mogelijk overweegt u eens over te stappen. Als u overweegt over te stappen, maar dat nog niet gedaan heeft, dan is dit artikel mogelijk interessant voor u. We leggen u uit hoe overstappen werkt en hoe makkelijk u geld kunt besparen door over te stappen.

Wist u dat energie vergelijken dé manier is om de goedkoopste energieleverancier te vinden? En dat u daardoor veel geld kunt besparen? Vergelijken en overstappen is ook nog eens erg eenvoudig. Het is in een paar minuten geregeld! Dat is makkelijk geld verdienen.

Hoe gaat dat vergelijken nu eigenlijk in z’n werk?

We leggen het hieronder uit in 3 eenvoudige stappen.
1. Op een vergelijkingssite vult u uw adres in. Vervolgens kunt u een schatting van uw verbruik invullen op basis van uw situatie, of u kunt exact uw eigen verbruiksgegevens invullen. Als laatste kunt u uw huidige energieleverancier invullen en aangeven of u wel of geen zakelijke gebruiker bent.
2. De vergelijker gaat nu aan de slag en zet alle aanbieders en prijzen voor u op een rij. U kunt aangeven wat voor soort energie u wilt zien (bijvoorbeeld groen of grijs) en of u een vast of variabel contract wilt.
3. Wanneer u een nieuwe energieleverancier heeft gekozen, vult u uw persoonsgegevens in om een contract aan te vragen. U krijgt hierbij een duidelijk overzicht te zien van uw bestelling. De nieuwe energieleverancier zorgt verder voor uw overstap en het opzeggen van uw huidige contract.
U heeft altijd 2 weken bedenktijd.

Wanneer kunt u overstappen?

Wanneer u kunt overstappen is afhankelijk van uw contract. Als u een contract heeft voor onbespeelde tijd dan kunt u ieder moment overstappen. Als u een contract heeft voor bepaalde tijd dan kunt u overstappen aan het einde van het contract. De overstap duurt meestal zo’n 2 maanden, dus u kunt ongeveer 2 maanden voor het einde van uw looptijd de overstap in gang gaan zetten.

Wat kost overstappen en wat levert het op?

Overstappen is gratis en snel geregeld. Zo kunt u makkelijk en snel flink besparen op uw energierekening. Uw besparing kan zelfs oplopen tot wel 450 euro! U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen, dat doet de gekozen energieleverancier voor u. De besparingen lopen zo hoog op omdat energiemaatschappijen ieder jaar opnieuw hoge overstapkortingen bieden. De overstapkorting wordt verwerkt in uw energierekening waardoor u flink bespaart op uw energiekosten. De overstapkortingen worden in de vergelijker op een vergelijkingswebsite overzichterlijk getoond.

Energie vergelijken loont dus! Ook u kunt honderden euro’s per jaar besparen op uw energiekosten. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw contract voor 2 of 3 jaar vast te laten zetten, dan bent u verzekerd tegen prijsstijgingen. Echter, energieleveranciers bieden steeds hogere overstapkortingen aan voor nieuwe klanten. Daar kunt u van profiteren door elk jaar over te stappen. Vergelijk dus ieder jaar opnieuw uw energiekosten op onze site en profiteer keer op keer van veel voordeel.

Gas en stroom?

Bij uw overstap kunt u zelf kiezen of u dat doet voor alleen stroom of alleen gas of beiden. Kiest u voor beiden dan is uw financieel voordeel maximaal. Energieleveranciers bieden de hoogste overstapkortingen bij een overstap naar hen voor zowel gas als stroom.

Energie vergelijken kost dus weinig moeite, maar kan u wel veel geld besparen! Een goede energievergelijker vindt u op Energie-vergelijken.net.

Dit vind je misschien ook leuk...