Wat zijn de houten huis prijzen?

houten huisEen houten woning is nog geen gemeengoed in Nederland. De houten huis prijzen liggen over het algemeen echter lager dan dat van andere huizen. Echter heb je een behoorlijk grote invloed op de kosten wanneer je een zelf een houten huis bouwt.

Op maat gemaakt houten huis

De houten huis prijzen zijn dan ook in hoge mate te beïnvloeden wanneer je het huis op maat laat maken. Hierbij heb je zelf de controle over de kosten en kun je de keuzes ook bespreken met de aannemer. Dit is een zeer goede manier om de houten huis prijzen te drukken en op lagere kosten uit te komen.

Houten huis prijzen afhankelijk van verschillende factoren

De kosten van een houten huis zijn dan ook van een behoorlijk aantal factoren afhankelijk. Dit begint al met de type van de fundering die je uitkiest. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de ondergrond waar je kavel over beschikt. Daarnaast is ook de grootte van de woning van invloed, maar meer nog de indeling en de complexiteit van de kamers ten opzichte van elkaar. Daarnaast is ook de afwerking die later bij de woning komt kijken van grote invloed op de houten huis prijzen. Bijvoorbeeld de manier waarop je de wanden wilt afwerken. Een ander punt die bij de kosten komt kijken is de mate van isolatie. Welke eisen stel je zelf aan de isolatie en in hoeverre wil je het houten huis duurzaam maken. Het loont zeker om isolatie prijzen te vergelijken. Daarnaast zijn er nog enkele algemene factoren waar je rekening mee moet houden. Dit betreft dan voornamelijk de locatie waar de kavel is gelegen en of deze makkelijk of moeilijk te bereiken is.

Verschillende manieren van opleveren

Er zijn ook verschillende manieren te onderscheiden waarom een aannemer je houten huis kunt opleveren. Uiteraard zijn er ook andere prijzen gemoeid bij deze verschillende manieren. De duurste optie hierbij is het steutelklaar opleveren van de woning. In de meeste gevallen houdt deze optie in dat je alleen nog zelf moet zorgen voor de keuken. De rest van het huis wordt volledig verzorgd door de aannemer. Uiteraard is dit de makkelijkste oplossing, vooral wanneer je niet zelf in de gelegenheid bent om zelf te klussen aan de woning. Een middenweg is te vinden bij het casco opleveren van de woning. De aannemer zorgt hierbij dat de fundering is gestort. Daarnaast wordt ook de casco-opbouw van je woning afgeleverd. Je kunt daarna zelf het huis afwerken naar eigen inzicht. De meest kostenbesparende optie is de houten huis zelfbouw optie. De aannemer zorgt hierbij alleen dat je over de juiste materialen beschikt. Zelf zorg je hierbij voor de fundering en de afwerking van de woning. Hierbij heb je uiteraard veel controle over de materialen die je gebruikt en de bijbehorende kosten. Echter is er voor deze laatste optie wel technisch en bouwkundig inzicht vereist. Daarnaast moet je ook veel tijd hebben om aan het huis te kunnen klussen. Wanneer je wel over deze voorwaarden beschikt kan de zelfbouw manier een zeer goedkope oplossing zijn om de houten huis prijzen te drukken.

Dit vind je misschien ook leuk...